INGREDIENTELE DEPLIN

Acid ferulic este un antioxidant natural puternic, extras din rădăcina plantei Ferula communis. Neutralizează radicalii liberi, acționând împotriva îmbătrânirii cutanate, este fotoprotector și contribuie la menținerea sănătății și frumuseții pielii. Oferă luminozitate pielii.

Acid hialuronic ajută la reținerea apei și asigură hidratarea fibrelor de colagen și elastină. De asemenea s-a demonstrat că acidul hialuronic cu masă moleculară mică, ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor și la estomparea cicatricilor.

Acid Kojic tratează hiperpigmentarea pielii blocând enzima care produce melanină, atunci când în anumite zone ale pielii se dezvoltă prea multă melanină. Este de asemenea un agent antioxidant.

Acid lactic AHA (Acizi Alfa Hidroxilati) exfoliază stratul cornos al epidermei, elimină celulele moarte și previne aderența acestora de piele, prevenind blocarea porilor. Permite pielii să se regenereze, stimulează producția de colagen și elastină, contribuind astfel la netezirea pielii, estomparea ridurilor și a petelor pigmentare.

Acid salicilic natural BHA este un extract standardizat, obținut din salcia neagră. S-a demonstrat in vitro că extractul de salcie (acidul salicilic natural, BHA) are efect antimicrobian forte. Testele de eficacitate au arătat că extractul acționează împotriva germenilor Staphylococcus aureus și Propionibacterium acnes, doi reprezentanți ai florei microbiene tegumentare implicați în formarea acneei. 

Acizi de fructe AHA ( Acizi Alfa Hidroxilati) sunt derivați din zaharurile fructelor, cu compoziție 100% de origine vegetală. Diverse studii indică faptul că aplicarea regulată (4-6 luni) a compozițiilor ce conțin AHA favorizează netezirea ridurilor fine, diminuarea profunzimii celor adânci și deschiderea culorii zonelor hiperpigmentare.

Apa de albastrele este bogată în tanini și cianină. Calmează ochii iritați, afectați de praf și poluare. Atenuează umflăturile și oboseala ochilor, după utilizarea calculatorului. Tonifică țesutul cutana.

Apa de hamamelis este cunoscută pentru efectul tonic, astringent, purifiant și favorizează microcirculația, fiind util și în cazul tenurilor cuperozice.

Apa de mentă împrospătează și tonifică pielea, ameliorează aspectul porilor, revitalizează tenul tern sau obosit, este răcoritor pentru piele și reduce mâncărimile.

Apa de neroli (flori de portocal) regenerează și hidratează pielea pentru a reda strălucirea naturală și frumusețea tenului.

Apa de rozmarin este indicată pentru îngrijirea tenului mixt, gras sau cu imperfecțiuni. Ajută la eliminarea impurităților, este astringent și contribuie la echilibrarea secreției de sebum.

Apa de tei este un hidrolat apreciat pentru proprietățile calmante și antiinflamatoare, benefic îndeosebi pentru pielea sensibilă, iritată. Conferă un ten mai neted, fin și cu aspect îmbunătățit.

Apa de trandafiri de Damasc are un parfum îmbietor și este apreciată pentru efectul astringent, revigorant asupra tenului, ameliorând semnele îmbătrânirii cutanate, conferă finețe pielii și reduce roșeața.

Arbutina promovează iluminarea pielii și un ton uniform, reduce aspectul petelor și hiperpigmentarea, făcând pielea mai clară și radiantă.

Argila ghassoul este o argilă de origine vulcanică provenită din Maroc. Este renumită pentru proprietățile excepționale de curățare și îngrijire a pielii și părului. Absoarbe grăsimea și impuritățile.

Argirelina (Hexapeptida 3) este considerată o alternativă topică, netoxică a toxinei botulinice. Realizează relaxarea mușchilor responsabili de formarea ridurilor, cu eficacitate dovedită.

Bisabolol obținut din surse vegetale, este un activ cosmetic recunoscut pentru virtuțile sale multiple că reparator și calmant al pielii, cicatrizant, antibacterian și antiinflamator, util pentru îngrijirea pielii sensibile, iritate, deteriorate.

Cafeina pură este o substanță activă bine cunoscută în cosmetică pentru proprietățile lipolitice, antiedematoase. Ajută la diminuarea pungilor de sub ochi și stimulează microcirculația.

Ceara de albine hidratează pielea și buzele, formând un film protector la nivelul pielii. Tratează eczemele și vergeturile.

Ceramide este un activ cosmetic foarte căutat și apreciat, ce întărește bariera naturală a pielii, sporește elasticitatea și îmbunătățește hidratarea cutanată pe termen lung, protejează pielea de factorii externi. Este fabricat printr-un proces de fermentație patentat, are aceeași configurație ca și ceramidele prezente în mod natural în piele.

Cimbru este cunoscut pentru proprietățile puternic antibacteriene, antivirale și antifungice. Este util în aplicații cutanate în caz de micoze, dermatoze și infecții.

Coada șoricelului contribuie la vindecarea plăgilor, arsurilor și calmează neplăcerile datorate hemoroizilor.

Coenzimă Q10 este un activ cosmetic antioxidant, ajută la restaurarea barierei hidrolipidice, limitând degradarea colagenului, reduce profunzimea ridurilor și netezește pielea.

Colagen vegetal este o glicoproteina extrasă din drojdie, nemodificată genetic, conferă suplețe și elasticitate pielii, sporindu-i fermitatea.

Complex de alge marine și zinc este un extract din algă marina Laminaria Digitata și conține oligozaharide , potasiu, magneziu și iod. Are rol antibacterian, antiinflamator, acționează pentru combaterea acneii și echilibrează secreția de sebum.

Complex marin anti-poluare și anti-îmbătrânire îmbunătățește fermitatea pielii, netezește liniile fine și protejează împotriva efectelor dăunătoare ale factorilor de mediu. Îmbunătățește aspectul cutelor din obraji, a șanțurilor din jurul gurii și a ridurilor numite laba-gâștei.

Drăgaică (sânziene) este des folosit în tratamenul cancerului de piele, furuncule, pete de bătrânețe și panarițiu.

Emulsifiant alpha este blând și bine tolerat de pielea sensibilă, formează texturi interesant tip gel.

Extract de Acmella ajută la reorganizarea structurii dermei și netezește suprafața pielii.

Extract de arnica bogată în principii active și apreciata pentru virtuțile sale antiinflamatorii, calmante folosite în în tratamentul vânătăilor, durerilor reumatice, artritei, infecțiilor bacteriene și fungice. Reduce cercurile din jurul ochilor.

Extract de licorice este un activ complex cu efect antiinflamator forte, antibacterian și regenerator. Este benefic pentru piele problematică, îmbunătățind și culoarea pielii.

Extract de mușețel calmează bolile de piele, iritațiile. Conține bisabolol ce are efect antiinflamator și calmant.

Extract de nalbă este un activ blând, cu proprietăți de hidratare, calmare și antiinflamator.

Extract de rozmarin este util pentru tenul uscat, matur, cuperotic.

Extract de schisandra este un activ cosmetic cu un conținut remarcabil de principii rare, recomandat în aplicații pentru pielea problematică, reactivă, atopică, ce contribuie semnificativ la procesul de regenerare cutanată. Este antiiritant, antioxidant și activ anti-aging.

Extract din struguri roșii bogat în antioxidanti, polifenoli, taninuri și resveratrol, contribuie la hidratarea, curățarea și hrănirea pielii deteriorate.

Flori de hibiscus pudră conține acizi de fructe, antioxidanți, antociane, polifenoli și o serie de substanțe ce acționează sinergic pentru un efect anti-aging și revigorant, alături de efectul de curățare a pielii. Exfoliază fin tenul.

Fulgi de ovăz calmează inflamațiile, curăță pielea în profunzime, tratează acneea și îndepărtează sebumul.

Gălbenelele au rol calmant, sunt utile pentru tratarea rănilor, iritațiilor și leziunilor pielii, cauzate de mâncărimi, arsuri și umflături. Folosite pentru ameliorarea înțepăturilor de albine, verucilor și negilor.

Glicerina vegetală atrage apa din atmosferă în piele. Este utilă în produsele de igienă cosmetică, deoarece după  spălare nu iese de pe suprafața pielii. 

Glyceryl Caprilat este un ingredient multifuncțional de origine vegetală cu eficacitate antimicrobiană, acțiune anti acnee și proprietăți de hidratare și refacere a barierei naturale a pielii.

Keratină este o substanță obținută din grâu, utilizată pentru îngrijirea părului ca fortifiant și protector. 

Lactat de sodiu este un agent umectant și hidratant, obținut prin fermentație din surse vegetale, ce contribuie la fortifierea barierei naturale și îmbunătățirea elasticității pielii.

Menta are rol antiseptic, calmează iritațiile pielii și mușcăturile de insecte. 

Miere de albine bogată în vitamine, acizi antimicrobieni, are rol în vindecare, cicatrizarea și hrănirea pielii.

Niacinamida este o formă a vitaminei B3, fiind benefică în special pentru pielea problematică, acnee, rozacee, inflamații. Îmbunătățește aspectul general al pielii și reduce ridurile.

Oregano este cunoscut pentru efectul antiseptic, antiinfecțios, fungicid, stimulator și tonifiant.

Panthenol (vitamina B5) are efect calmant, reparator, hidratant și antiinflamator. Stimulează keratinocitelor și proliferarea fibroblastelor (celulele constitutive ale epidermei), favorizând vindecarea leziunilor și accelerarea regenerării pielii.

Păpădie ameliorează eczemele, psoriazisul și arsurile infectate.

Pătlagina tratează abcese, tăieturi, furuncule și herpesul.

Peptidelin este o peptidă utilizată pentru ridurile de expresie și îmbunătățirea aspectului general al feței. Realizează relaxarea mușchilor responsabili de formarea ridurilor, cu eficacitate dovedită.

Petalele de trandafir au rol antiinflamator, antiseptic, dezinfectant și decongestionant. Este recomandat pentru piele și buze uscate

Pudra de cocos este un activ dermato-cosmetic apreciat pentru efectele sale regeneratoare, nutritive și protectoare. Conține vitamine, enzime și acizi grași. Combate îmbptrânirea prematură a pielii, fortifică și oferă strălucire părului. 

Pudra de orez micronizată este utilă pentru albirea, catifelarea și matifierea , pielii dar și pentru mascarea imperfecțiunilor.

Pudra de shikakai bogată în saponine este considerată a fi un șampon vegetal. Curăță, înfrumusețează parul și întreține sănătatea scalpului. Ajută la combaterea mătreții și stimulează creșterea părului. 

Pudra de turmeric bogată în antioxidanți și ingrediente active, contribuie la reducerea ridurilor, combate acneea, uniformizeaza nuanta pielii și iluminează tenul.

Pudra de urzică și brusture favorizează creșterea părului, combate căderea părului și reduce excesul de sebum.  

Rostopasca are rol cicatrizant, antiseptic și antibacterian. Tratează negii și unele boli ale pielii.

Salvia are rol astringent, antiseptic și este benefică pentru acnee și inflamații ale pielii.

Sare de Himalaya conține minerale care previn îmbătrânirea pielii. Contribuie la eliminarea celulelor moarte de la suprafața pielii.

Silicon vegetal este un derivat de origine vegetală, obținut din surse regenerabile. Se absoarbe rapid în piele, nu astupă porii, conferă o senzație plăcută, mătăsoasă și non-grasă.

Sodium PCA este un produs de origine vegetală recunoscut pentru efectul umectant și hidratant forte, potrivit pentru produsele destinate ingrijirii pielii și părului. Este utilizat în aplicații pentru eliminarea deshidratării pielii, reducerea proceselor inflamatorii, creșterea elasticității pielii.

Squalan de măsline are structura similară cu celulele epidermei, hrănind și hidratând tenul cutanat. Reduce procesul de formare a ridurilor, fiind un ingredient util în transportarea principiilor active.

Stearat de magneziu ingredient de origine vegetală. Are rol opacifiant și texturant.

Sulfina are rol emolient, astringent, cicatrizant și calmant. Util în tratamentul varicelor, hemoroizilor și tromboflebitelor.

Tătăneasa are proprietăți astringente, antiinflamatorii, emoliente și de proliferare a celulelor. Ajută la vindecarea rănilor, și a ulcerațiilor pielii.

Tensida consistentă, obținut din surse vegetale, este un surfactant extrem de delicat, consistent și vâscos, având aplicații multiple în preparatele de igienă personală.

Tensida de cocos pudră formează spumă de calitate și este bine tolerată inclusiv de pielea sensibilă.

Tripeptide 5 este un activ cosmetic care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii, stimulează producția de colagen și protecția împotriva degradării colagenului, cu eficacitate antirid.

Ulei avocado bogat în carotenoide, fitosteroli, vitamine și acizi grași, nutritiv, emolient și regenerator. Recunoscut pentru beneficiile pe care le are asupra pielii, este extras din pulpa fructului de avocado.

Ulei de borago (limba mielului) este apreciat pentru capacitatea sa de regenerare cutanată, bogat în acizi grași polinesaturati, îmbunătățește textura și aspectul pielii.

Ulei de brocoli bogat în nutrienți și acizi grași nesaturați, pentru piele este intens nutritiv și conferă un aspect satinat.

Ulei de castravete bogat în fitosteroli, antioxidanți, și tocoferoli, ameliorează semnele îmbătrânirii pielii, menține nivelul optim de hidratare a pielii și echilibrează secreția de sebum.

Ulei de cătină este un ulei cu proprietăți excelente de regenerare celulară, cicatrizante, nutritive și antioxidante. Protejează pielea față de factorii externi și razele UV.

Ulei de cânepă conține acizi grași esențiali omega 3 și 6. Îmbunătățește textura și elasticitatea pielii, are rol regenerator, antiinflamator și protejează barieră naturală a pielii.

Ulei de centella asiatică (plantă originară din India denumită și Gotu Kola), bogat în substanțe recunoscute pentru stimularea producției de colagen și a regenerării țesutului cutanat, îmbunătățește fluxul sanguin, întârzie apariția semnelor îmbătrânirii pielii și ameliorează aspectul ridurilor.

Ulei de coacăze negre bogat în substanțe regeneratoare, antioxidante și revitalizante, contribuie la menținerea unui aspect mai tânăr și sănătos al pielii. Este recomandat în special pentru tenul matur,  cu aspect îmbătrânit și pentru pielea sensibilă.

Ulei de cocos apreciat în cosmetică pentru textura, finețea și parfumul său. Uleiul de cocos aplicat pe piele o lasă mătăsoasă, hrănită și hidratată. 

Ulei de chimen negru bogat în compuși activi cu rol purifiant, antialergic, antifungic și antiinflamator, folosit în cosmetică pentru îngrijirea pielii cu probleme și în particular a tenului cu tendințe acneice. Stimulează regenerarea țesuturilor și cicatrizarea.

Ulei de crin alb îmbunătățește luminozitatea pielii, estompează semnele de îmbătrânire și atenuează pete și roșeața.

Ulei de dafin este obținut din boabele de dafin. Este apreciat în cosmetică pentru proprietățile purifiante și regeneratoare. Are acțiune cicatrizantă, astringentă și antioxidantă.

Ulei de in bogat în acizi Omega 3, previne apariția ridurilor, hidrateaza intens, și reduce inflamația pielii.

Ulei de karanja bogat în substanțe active, antioxidante, anti aging și regeneratore, protector UV.

Ulei de kukui este un ulei cu textură ușoară, regenerator și reparator al pielii, benefic în special pentru pielea deteriorată sau afectată de eczeme sau psoriazis. Ajută la menținerea nivelului optim de hidratare a pielli. De asemenea, este util pentru aplicații capilare deoarece penetrează firul de păr și are proprietăți regeneratoare și reparatoare.

Ulei de luminița serii (primula) este excepțional prin conținutul său de acid gamma-linolenic. Este ideal pentru îngrijirea delicată din jurul ochilor, având rol antirid, calmant și restructurant. Bogat în vitamina E și fitosteroli, menține elasticitatea si supletea pielii.

Ulei de macadamia are un profil interesant de acizi grași esențiali și este o bogată sursă de acid palmitoleic. Ajută la întârzierea îmbătrânirii pielii, acționează la nivel celular pentru refacerea integrității cutanate. Este recunoscut pentru ameliorarea vergeturilor, a cicatricilor și restructurarea pielii degradate.

Ulei de măsline este hidratant și emolient, redă elasticitatea pielii și ajută la refacerea structurii ei, calmează iritațiile pielii, combate semnele îmbătrânirii și iluminează tenul.

Ulei de migdale este un bun emolient, fiind delicat, fin, hrănitor și calmant. Este benefic pentru pielea uscată, iritată sau sensibilă în particular.

Ulei de morcovi este un macerat uleios, bogat în vitamine, fotoprotector, antioxidant, antirid, revitalizant care conferă pielii un aspect sănătos și radiant.

Unt de murumuru este un unt exotic, bogat în acid lauric, nutritiv, emolient, protector și regenerator care pătrunde rapid în piele fără să lase peliculă grasă.

Ulei de jojoba este un extras din semințele fructelor de jojoba și este defapt o ceară lichidă. Bogat în polifenoli, dintre care taninii sunt responsabili pentru senzația uscată după aplicarea pe piele. Potrivit pentru toate tipurile de ten, protejează împotriva deshidratării, este emolient și nutritiv în profunzime.

Ulei de pepene este apreciat pentru conținutul bogat în acizi grași esențiali mono- și polinesaturați (Vitamina F, Omega 6, Omega 9). Participă la reconstruirea lipidelor epidermice. Conferă pielii elasticitate, protecție și hidratare, având acțiune echilibrantă asupra secreției de sebum.

Uleiul de rapiță bogat în acizi grași monosaturați, conține vitamina E , C, protejează pielea de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi , reface pielea dupa o expunere excesiva la soare și hidrateaza. Are proprietăți antiinflamatorii.

Ulei de ricin este antiinflamator, antimicrobian, curăță și hidratează pielea, ajuta la formarea de spumă bogată. Îmbunătățește microcirculația pielii.

Ulei de rodie bogat în substanțe antioxidante, polifenoli, fitosteroli și vitamine, ce a devenit recunoscut și apreciat pe bună dreptate ca activ cosmetic cu multiple virtuți.

Ulei de rosa mosqueta recunoscut pentru capacitatea de ameliorare a cicatricilor rezultate după răni, leziuni acneice sau operații chirurgicale. Acest ulei stimulează procesul natural de regenerare a pielii, producerea de colagen și elastină, refacerea membranei celulare, estomparea ridurilor și refermizarea pielii.

Ulei de șofrănel bogat în acizi grași, polinesaturați, vitamine și antioxidanți, benefici pentru piele prin efectul emolient, nutritiv, regenerator și anti-aging. Acționează eficient împotriva cuperozei datorită conținutului în vitamina K.

Ulei esențial de azlee este o esență cu miros balsamic, erbaceu, cu note florale subtile, relaxant spiritual, favorizează contemplarea.

Ulei esențial de geraniu Bourbon (specie de mușcată are un parfum intens cu note dulci florale) este util în cazul tenurilor mature, cu imperfecțiuni, lipsite de tonus și elasticitate, având proprietăți tonifiante, astringente și purifiante.

Ulei esențial de lavandă are rol antifungic, antiseptic. Reduce formarea cicatricilor, calmează și hidratează pielea.

Ulei esențial de lămâie este un excelent agent de curățare, util în tratarea unor afecțiuni ale pielii precum petele maronii, tăieturi și răni.

Ulei esențial de lemongrass cu aromă sa citrică ierboasă, emană prospețime, este apreciat pentru proprietățile antiseptice, este bun tonifiant și dezodorizant, benefic pentru tenul gras, cu utilitate și în aplicații de igienă.

Ulei esențial de neroli (flori de portocal) conferă beneficii atât pielii cât și simțurilor. Este o esență prețioasă cu parfum floral suav, revitalizant, cu proprietăți tonifiante și antirid.

Ulei esențial de niaouli este obținut prin distilarea frunzelor și ramurilor tinere ale arborelui de Niaouli. Este un antiseptic natural regăsit și în numeroase preparate farmaceutice, acționând ca agent antibacterian și antiviral puternic.

Ulei esențial de rozmarin revitalizează  pielea și purifică în special tenul gras. Este folosit și în aromaterapie în caz de răceli și probleme respiratorii.

Ulei esențial de scorțișoară este apreciat în parfumerie și în aromaterapie deopotrivă. Are o puternică acțiune antiinfecțioasă, stimulatoare și încălzitoare.

Ulei esențial de semințe de morcov este cunoscut pentru efectul regenerator, antirid forte și depigmentar, fiind utilizat pentru îmbunătățirea aspectului și condiției pielii, combate multiplele semne ale îmbătrânirii tenului.

Ulei esențial de patchouli apreciat pentru parfumul său puternic și profund, cu note pământii, lemnoase și de fum. Conține o serie de principii active cu rol antiinflamator, antiinfecțios, decongestionant venos, regenerator cutanat și cicatrizant.

Ulei esențial de petitgrain obținut din arborele de portocal amar. Are un miros proaspăt, fructat floral, cu note picante și ușor amărui, regenerator, tonic, echilibrează secreția de sebum, cicatrizant, benefic în cazul tenului cu tendințe acneice.

Ulei esențial de Ylang-Ylang este o esență apreciată pentru parfumul sau dulce floral exotic, voluptos și senzual. Este tonifiant, revitalizant, antidepresiv și afrodisiac.

Unt de cacao bogat în substanțe nutritive, polifenoli, antioxidanți și vitamina C, emolient, nutritiv, reparator.

Unt de cafea aduce un aport de antioxidanți și substanțe nutritive, stimulând sinteza de colagen și elastină, ajută la repararea pielii și contribuie la buna funcționare a barierei naturale de protejare a pielii.

Unt de mango este un adevărat deliciu pentru piele , are textura moale și conferă elementele esențiale, lăsând-o hidratată, catifelată și suplă. Bogat în polifenoli ce ajută la restructurarea pielii și producției de colagen și în fitosteroli ce întăresc barieră naturală a pielii. Este benefic pentru pielea devitalizată, uscată.

Unt de shea bogat în fitosteroli, polifenoli și acizi grași esențiali. Protejează pielea este nutritiv și emolient, facilitează regenerarea cutanată.

Uree cosmetică este un factor natural de hidratare ce se regăsește în mod natural în piele, localizată acolo unde se leagă umiditatea. Pielea uscată are un deficit de uree, în special pielea cu dermatită atopică sau psoriazis.

Vitamina A este esențială pentru dezvoltarea țesuturilor și pentru integritatea structurii cutanate. Ajută la regenerarea pielii afectate de soare.

Vitamina C este un antioxidant folosit pentru a îmbunătății fermitatea, semnele de îmbătrânire avansată și luminozitatea pielii. Reduce petele de pigmentare, optimizează nivelul de hidratare cutanată și stimulează producția de colagen. 

Vitamina E naturală este obținută din uleiuri vegetale. Este antioxidantă, antiinflamatoare și regeneratoare. Reduce riscul de apariție a ridurilor pe viitor.